logo


Meny

baroniet-vilt vatten

Jakt & Fiske

Jakt på Adelsnäs

jaktHösten på Adelsnäs handlar till stor del om jakt. Jakt är och har alltid varit en viktig och naturlig del av vår verksamhet. Både nuvarande ägaren Gustaf Adelswärd och många av medarbetarna på Baroniet delar detta intresse och jagar mycket under jaktsäsongen. Vi har en stark dovhjortsstam på markerna och även gott om älg, vildsvin och rådjur. Hälften av arealen arrenderas ut till större och mindre jaktlag.

Baroniet säljer organiserade dagsjakter där grupperna har tillgång till jaktledare, hundförare och eftersökspatruller. Vi kan utlova en fantastisk upplevelse i våra natursköna marker med boende på Villa Baro. Kontakta gärna oss för mer information och bokning.

jakt på adelsnäs

Fiskevatten Åtvidaberg

På Baroniet finns ungefär 80 hel- eller delägda sjöar. I våra vatten finns främst gös, gädda och abborre. Via den webbaserade sajten I-fiske.se säljer vi fiskekort för fiske i ett antal av våra sjöar. Vill du ha möjlighet att fiska i någon av våra andra sjöar så var vänlig och kontakta oss direkt.

Vi har även gott om signalkräftor i våra vattendrag. Det finns möjlighet att arrendera kräftfiskevatten. Du som är intresserad får gärna höra av dig direkt till vår viltmästare.

Fiskekort kan lösas via ifiske.se.

fiske

logo-footBaroniet Adelswärd AB äger och förvaltar skogs- och lantbruksfastigheter i södra Östergötland och norra Småland omfattande ca 22 000 hektar inklusive vatten. Huvudgården Adelsnäs finns i Åtvidaberg och är ett av Sveriges största privata jordbruk och jordegendomar. Bolaget är verksamt inom fyra områden; Skogsförvaltning, lantbruksdrift, fastighetsförvaltning samt viltförvaltning.